Om Psykologen

Helene Hovmann, cand.psych.aut

Baggrund

Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og autoriseret af Psykolognævnet i 2019. Undervejs i mit studie har jeg specialiseret mig indenfor klinisk psykologi.

Siden 2013 har jeg haft min egen praksis og arbejder med både individuel terapi for unge og voksne, samt parterapi og supervision af ikke-autoriserede psykologer. Jeg har forskellige samarbejdsaftaler i min praksis og er ydermere chefpsykolog i Dansk Krisekorps, hvor jeg udelukkende arbejder med krisepsykologiske opgaver og akut kriseintervention.

Jeg søger hele tiden at udvikle min faglighed og er derfor i gang med specialistuddannelsen for psykologer i psykotraumatologi.

Jeg arbejder ud fra de etiske principper for nordiske psykologer som du kan læse om her: Etiske principper for nordiske psykologer. Disse principper omhandler den etiske praksis for psykologer og deres klienter.

Hvordan arbejder jeg?

Jeg hedder Helene og er autoriseret psykolog. Udover psykolog er jeg også menneske. Det er vigtigt for mig, at de mennesker jeg taler med, er bevidst om det. Jeg står selvfølgelig på en stærk faglig platform i mit arbejde, men jeg arbejder også sideløbende med hvem jeg er, hvad jeg formår og hvordan jeg lever i balance – mentalt og fysisk. Walk the talk, som man siger. Det er yderst vigtigt for mig.
 
I mit arbejde som psykolog, vægter jeg også et trygt og empatisk samarbejde med de mennesker, jeg taler med. Jeg sørger for rolige rammer, så der er plads og rum til at tale om de ting der er vigtige, og om de svære emner. Jeg er en person, der synes at relationen mellem mennesker er en af de vigtigste ting at arbejde med og fokusere på, hvorfor det også ligger mig meget nært, at de mennesker jeg taler med, oplever at vores relation er god og givende. Derudover mener jeg, at samtaler mellem mennesker både inspirerer og udvikler begge parter, inkl. psykologen. Jeg er meget optaget af personlig udvikling igennem kriser og arbejdet med at fremme resiliens, identitet og troen på egne værdier og egen skaberkraft.
 
Så hvis du har lyst til at arbejde med dig selv, i samarbejde med mig, er samtaleterapi måske det rigtige for dig, og du skal være meget velkommen til at kontakte mig.
 

  Metodiske udgangspunkter

  Jeg arbejder primært eklektisk og multiteoretisk. På den måde kan jeg arbejde med personen i fokus, hvor metoderne glider mere i baggrunden for den indviduelle situation og dermed tilpasses den terapeutiske proces. Jeg er dog meget ærekær omkring de metoder, som jeg arbejder med og lader mig inspirere af og efteruddanner mig indenfor. Jeg arbejder med metoder, der hver især i kombination bidrager til en holistisk forståelse af den enkelte person, på både det sanse-, følelses- og tankemæssige plan samt med en neurologisk forståelse af hjernens funktioner samt nervesystemet. De metoder, jeg er mest inspireret af er disse:

  • Narrativ Terapi
  • Eksistentialistisk terapi
  • NARM (NeuroAffektiv Relationel Metode)
  • SE (Somatic Experiencing)
  • Psykodynamisk terapi
  • Mindfulnessbaseret KAT (kognitiv adfærdsterapi)

  Kontakt:

  Mobil

  26240184 (sms/opkald)

  Email

  psykolog@helenehovmann.dk

  (besvares indenfor 24 timer på hverdage)

  Adresse

  Blegdamsvej 112A, 2100 Kbh Ø

  Åbningstider

  Tirs – Fre: 09.00-15.00

  Andre tider kan aftales efter behov