Privatlivspolitik
Herunder kan du læse mere om, hvad en privatlivspolitik indeholder og hvordan du som klient er beskyttet når du går til psykolog.
Tavshedspligt
ifølge “Etiske principper for nordiske psykologer” har jeg, som psykolog, tavshedspligt. Dvs. at jeg ikke må oplyse andre om, at du er eller har været klient hos mig, hvilket betyder, at jeg ikke må videregive det, du fortæller mig om til andre. Dette er en beskyttelse af dig som person og skaber et trygt rum, så du ved at det vi taler om, og alle de personlige emner og temaer, som du tager op, bliver mellem dig og mig.
Oplysningspligt
Skulle jeg ved vores samtaler blive i tvivl om du eller en anden er i fare, har jeg pligt til at oplyse det til relevante myndigheder. Jeg vil altid tale med dig om det og forklare dig hvad min vurdering er. I sidste ende er det for at beskytte dig og hjælpe dig.
Indsamling og indhentning af data
Jeg indhenter kun nødvendig data fra dig, fx dit navn, cpr. nr., adresse, tlf. nr. og e-mail. Det kan variere alt efter, hvordan du eksempelvis kontakter mig eller om du er henvist via dit forsikringsselskab. Er du henvist af dit forsikringsselskab har jeg allerede de nødvendige oplysninger, som du har givet samtykke til. Er du privatbetaler vil jeg indhente dit samtykke inden vores første samtale.
Skulle du sende mig personfølsomme oplysninger over mail eller sms, vil de blive slettet efter, jeg har læst dem. Dette betyder, at denne type oplysninger kun opbevares digitalt. Hvis du vil læse mere om, hvad personfølsomme oplysninger er, kan du læse mere her: Hvad er personfølsomme oplysninger?
Samtykke
Det er altid dig og kun dig, som kan give tilladelse til at andre instanser – som eksempelvis egen læge eller kommunen – får adgang til eller aktindsigt i din journal. Hvis jeg får en henvendelse vedr. information om dit forløb, vil jeg altid henvende mig til dig som det første, og ønsker du at give samtykke, vil det foregå skriftligt. Du vil altid kunne trække dit samtykke tilbage.
Journalisering
For at kunne give dig en god og relevant behandling, noterer jeg hovedpunkterne af det, vi taler om, i din journal. Du har altid ret til at se, hvad der står i din journal. Man må ikke rette i en journal, men hvis jeg har noteret noget forkert, skriver jeg meget gerne en tilføjelse sammen med dig. Som allerede nævnt, er jeg ifølge Psykologloven forpligtet til at opbevare din journal i 5 år, hvorefter den slettes.
Jeg skriver journal over vores samtaler i et GDPR-sikret system, som overholder datalovgivningen. Som psykolog er jeg ifølge Psykologloven forpligtet til at opbevare din journal i 5 år, hvorefter den slettes.
Online konsultationer
Jeg bruger WeCare til at afholde GDPR-sikrede online samtaler.
Kontakt:
Mobil
26240184 (sms/opkald)
Adresse
Blegdamsvej 112A, 2100 Kbh Ø
Åbningstider
Tirs – Fre: 09.00-15.00
Andre tider kan aftales efter behov